Lion Kroeze

Gedoogbeleid bij verenigingen

Gedoogbeleid van de verenigingen
 

Al achtendertig jaar betrokken zowel bij voetbal als bij korfbal. Als 18 jarige begeleidde ik de F-jeugd. In de loop van het seizoen waren er meerdere ouders die klaagden over een oudere man die met de jongere jongens ging douchen en vreemde spelletjes deed. Tevens werden er door de ouders klachten ingediend bij het jeugdbestuur en zo ook bij het hoofdbestuur. Hier werd niets aangedaan, zelfs geen gesprek met de man in kwestie. Zorgelijk!! Deze geschiedenis herhaalde zich een aantal keren binnen deze vereniging. Totdat de Telegraaf  bekend maakte dat hij veroordeeld werd voor zedenactiviteiten met jeugdigen. Vanaf dat moment werd hij pas geroyeerd. Deze man was op dat moment als dertig jaar bekend als seksueel extremist. Nu op dit moment mag hij het terrein iedere dag betreden en zijn kaartje leggen in de kantine.

 

Ook bij korfbal komt het voor. Deze man 30+ heeft seks met meisjes van 13/14 jaar en dit wordt bekend gemaakt en deze man wordt niet geroyeerd omdat hij een sterspeler van het eerste is. Bij de volgende vereniging gaat hij opnieuw in de fout en daar wordt hij weggestuurd terwijl ze bekend waren met het eerste verhaal. Nu spelend opnieuw bij een andere vereniging en ook dit wordt daar gedogen. Weten is verantwoordelijkheid nemen, waar blijft de maatschappelijke functie van de vereniging!?

Op 11 oktober 2009 werd bekend gemaakt dat justitie een onderzoek gaat opstarten naar de laksheid binnen verenigingen om pedofielen te weren.. Opnieuw een beginnend nieuw resultaat.. Laten we hopen dat hier goed beleid op gemaakt wordt, zodat verenigingen een goed referentiekader hebben om vanuit te handelen. Nogmaals een electronische enkelband is de oplossing voor geregistreerde pedofielen, deze mensen hebben geen recht meer op privacy.

 

 

Alle Rechte an diesem Beitrag liegen beim Autoren. Der Beitrag wurde auf e-Stories.org vom Autor eingeschickt Lion Kroeze.
Veröffentlicht auf e-Stories.org am 23.11.2009.

 

Leserkommentare (0)


Deine Meinung:

Deine Meinung ist uns und den Autoren wichtig! Diese sollte jedoch sachlich sein und nicht die Autoren persönlich beleidigen. Wir behalten uns das Recht vor diese Einträge zu löschen! Dein Kommentar erscheint öffentlich auf der Homepage - Für private Kommentare sende eine Mail an den Autoren!

Navigation

Vorheriger Titel Nächster Titel


Beschwerde an die Redaktion

Autor: Änderungen kannst Du im Mitgliedsbereich vornehmen!

Mehr aus der Kategorie"Horror" (Kurzgeschichten)

Weitere Beiträge von Lion Kroeze

Hat Dir dieser Beitrag gefallen?
Dann schau Dir doch mal diese Vorschläge an:

Is er leven na de dood? - Lion Kroeze (Philosophical)
Pushing It - William Vaudrain (General)